El mareo es el resultado de una serie de trastornos neurovegetativos.

Podríamos decir que el equilibrio se ve amenazado cuando las aceleraciones, las curvas o las paradas repentinas activan nuestros receptores laberínticos cinegéticos, que reciben señales contradictorias de diferentes centros sensoriales. El resultado es aquella extraña sensación que definimos como mareo. El nombre clínico de este trastorno es “cinetosis”, que corresponde a cualquier trastorno producido por el movimiento.
Hay que destacar que en este trastorno hay un importante componente personal, que hace que cada persona sea particularmente sensible o resistente al estímulo creado por el movimiento.

El tratamiento para evitar el mareo tiene que ser básicamente preventivo, porque cuando llega el vómito, es difícil reconducir la situación.

Por tanto, es conveniente tener en cuenta instrucciones como las siguientes:

  • Colocarse en lugares de poco movimiento: en el coche, en el lugar del copiloto; en el autocar, hacia adelante; en el barco, en medio; en el avión, entre las alas.
  • Adoptar, si es posible, la posición “decúbito supino” (boca arriba, y subiendo las piernas), o apoyado y con la cabeza fija.
  • No leer.
  • Mantener la vista en un ángulo de 45º por encima del horizonte. Buscar puntos de referencia lejanos y sin fijarse en objetos próximos: en el coche, en el tren o en el autocar, abrir ligeramente la ventana; en el barco, salir a la cubierta, en el avión.
  • Evitar el calor.
  • No comer ni beber en exceso durante las horas previas al viaje. Si se trata de un viaje largo en coche o en autocar, aprovechar las pausas, andar, airearse y tomar pequeñas cantidades de comida y bebida cada cierto tiempo.
  • Estimular la atención de los niños, haciéndolos sentarse en una posición elevada en asientos adecuados y/o manteniéndolos distraídos con juegos (pero mejor sin fijar la vista en objetos pequeños: juegos de palabras, etc.)
  • En caso de embarazo, respetar totalmente las medidas preventivas; no se pueden tomar medicamentos contra el mareo.

El mareig és el resultat d’una sèrie de trastorns neurovegetatius.  Podríem dir que l’equilibri es veu amenaçat quan les acceleracions, les corbes o les aturades sobtades activen els nostres receptors laberíntics cinegètics, que reben senyals contradictoris de diferents centres sensorials. El resultat és aquella estranya sensació que definim com a mareig.  El nom clínic d’aquest trastorn és “cinetosi”, que correspon a qualsevol trastorn produït pel moviment.  Cal destacar que en aquest trastorn hi ha un important component personal, que fa que cada persona sigui particularment sensible o resistent a l’estímul creat pel moviment.

El tractament per evitar el mareig ha de ser bàsicament preventiu, perquè quan arriba el vòmit, és difícil reconduir la situació.

Per tant, és convenient tenir en compte instruccions com les següents:

  • Col·locar-se en llocs de poc moviment: al cotxe, al lloc del copilot; a l’autocar, cap endavant; al vaixell, al mig; a l’avió, entre les ales.
  • Adoptar, si és possible, la posició de “decúbit supí” (boca per amunt, i apujant les cames), o recolzat i amb el cap fix.
  • No llegir
  • Mantenir la vista en un angle de 45º per damunt de l’horitzó. Buscar punts de referència llunyans i sense fixar-se en objectes pròxims: al cotxe, al tren o a l’autocar, obrir lleugerament la finestra; al vaixell, sortir a la coberta; a l’avió.
  • Evitar la calor
  • No menjar ni beure en excés durant les hores prèvies al viatge. Si es tracta d’un viatge llarg en cotxe o en autocar, aprofitar les pauses, caminar, airejar-se i prendre petites quantitats de menjar i de beguda cada cert temps.
  • Estimular l’atenció dels nens, fent-los seure en una posició elevada en seients adequats i/o mantenint-los distrets amb jocs (però millor sense fixar la vista en objectes petits: jocs de paraules, etc.)
  • En cas d’embaràs, respectar totalment les mesures preventives; no es poden prendre medicaments contra el mareig.

Font: https://www.farmaceuticonline.com

-A Farmàcia Adell de Blanes (especialista en formulació magistral i productes propis) els nostres farmacèutics estan a la vostra disposició enfront qualsevol dubte en relació a aquest trastorn. –

Pin It on Pinterest

Share This