Consideran que el euro por receta previsto no se destinará a fármacos pero sí ayudará a mejorar el retraso en los pagos.

El presidente del Consejo de Colegios Farmacéuticos de Catalunya y del Colegio de Farmacéuticos de Barcelona, Jordi de Dalmases, ha rechazado este jueves convertir a los profesionales de este colectivo en “recaudadores” del euro por receta que prevé implantar la Generalitat.

En declaraciones a la emisora ComRàdio recogidas por Europa Press, De Dalmases ha considerado que, con la nueva tasa, serán los farmacéuticos los que deberán “dar la cara una vez más” ante los ciudadanos.

A falta de concretar los detalles sobre el nuevo impuesto –entre ellos si deberán pagarlo parados o enfermos crónicos–, el Govern prevé que sean las farmacias las que recauden el euro, concebido como un gravamen por cada receta dispensada.

“A mí recaudar impuestos no me gusta”, ha señalado el presidente del Colegio, además de lamentar que llueve sobre mojado y los farmacéuticos están actualmente con el agua al cuello por los retrasos en los pagos o por la asunción de otras medidas durante los últimos meses que han reducido al mínimo el margen de beneficios.

“Es evidente que este euro no irá para fármacos, pero sí a una caja que a mí no me paga”, ha señalado De Dalmases, por lo que ha declinado valorar si es necesaria la adopción de la nueva tasa, ya que puede ayudar a solucionar los retrasos en los pagos que sufre el sector.

El presidente ha considerado que se trata de un “tema muy complicado” y, si bien ha dado por buena la justificación de que se pretende reducir el consumo de fármacos, ha señalado que la recaudación de 100 millones de euros que calcula el Govern es una cantidad muy grande dentro de los 1.700 millones de euros presupuestados en Catalunya al año para medicamentos.

El coste medio por receta alcanza en Catalunya los 11 euros, por lo que el euro supone un encarecimiento para el paciente del 10%, en un contexto en el que el presupuesto que destina Salud a los fármacos se ha reducido del 18% a un 12%.

Fuente: La Vanguardia

Consideren que l’euro per recepta previst no es destinarà a fàrmacs però sí ajudarà a millorar el retard en els pagaments.

El president del Consell de Col · legis Farmacèutics de Catalunya i del Col · legi de Farmacèutics de Barcelona, ​​Jordi de Dalmases, ha rebutjat aquest dijous convertir els professionals d’aquest col · lectiu en “recaptadors” de l’euro per recepta que preveu implantar la Generalitat.

En declaracions a l’emissora ComRàdio recollides per Europa Press, De Dalmases ha considerat que, amb la nova taxa, seran els farmacèutics els que hauran “donar la cara una vegada més” davant els ciutadans.

A falta de concretar els detalls sobre el nou impost-entre ells si han pagar aturats o malalts crònics-, el Govern preveu que siguin les farmàcies les que recaptin l’euro, concebut com un gravamen per cada recepta dispensada.

“A mi recaptar impostos no m’agrada”, ha assenyalat el president del Col · legi, a més de lamentar que plou sobre mullat i els farmacèutics estan actualment amb l’aigua al coll pels retards en els pagaments o per l’assumpció d’altres mesures durant els últims mesos que han reduït al mínim el marge de beneficis.

“És evident que aquest euro no anirà per fàrmacs, però sí a una caixa que a mi no em paga”, ha assenyalat De Dalmases, pel que ha declinat valorar si cal l’adopció de la nova taxa, ja que pot ajudar a solucionar els retards en els pagaments que pateix el sector.

El president ha considerat que es tracta d’un “tema molt complicat” i, si bé ha donat per bona la justificació que es pretén reduir el consum de fàrmacs, ha assenyalat que la recaptació de 100 milions d’euros que calcula el Govern és una quantitat molt gran dins dels 1.700 milions d’euros pressupostats a Catalunya l’any per medicaments.

El cost mitjà per recepta arriba a Catalunya els 11 euros, de manera que l’euro suposa un encariment per al pacient del 10%, en un context en què el pressupost que destina Salut als fàrmacs s’ha reduït del 18% a un 12 %.

Font: La Vanguardia

Pin It on Pinterest

Share This