HAS PATIT MAI MOLÈSTIES VAGINALS?

La vaginitis és la inflamació o la irritació de la vagina o de la vulva (vulvovaginitis). Aquesta és una afecció molt comú en dones i nenes en edat prèvia a la pubertat.  Cal destacar que la vaginitis genera malestar, provocant una reacció al·lèrgica que inclou olor, picor, coïssor i excés de flux vaginal. Això té lloc per l’alteració de l’equilibri normal de la vagina.

Els principals agents causants de la vaginitis infecciosa són certs organismes vius com bacteris, fongs o virus, però també existeix la vaginitis no infecciosa provocada per agents externs tals  com productes per a la higiene íntima o els anticonceptius.

Saps què és la candidiasi vaginal?

Aquesta infecció vaginal es deu a un fong, candida albicans, que de forma natural es troba a l’organisme. El problema es dóna quan es reprodueix massivament a causa de canvis en l’acidesa de la vagina. Aquest fong pot augmentar quan el sistema immunitari està debilitat o quan els bacteris beneficiosos de la flora vaginal (els anomenats lactobacils) no són capaços de mantenir el fong sota control.

Els símptomes poden derivar en una irritació tan molesta que resulta difícil de suportar. Alguns d’aquests inclouen: picor, dolor i envermelliment de la zona vaginal i vulvar, coïssor o sensació de cremor vaginal. A més a més acostuma a produir-se un augment del flux vaginal que es  torna blanquinós o groguenc i més espès.

La candidiasi no es considera una malaltia de transmissió sexual (MTS), tot i que pot  contagiar-se en mantenir relacions sexuals.      

Saps com prevenir la candidiasi?

  • Evitar l’ús de desodorants i productes perfumats a la zona íntima i al voltant d’ella.
  • Evitar l’estrès i portar un estil de vida saludable.
  • Evitar aliments amb excés de sucre.
  • Evitar el consum d’antibiòtics: en cas d’haver de prendre’ls, reforçar la flora amb probiòtics.
  • Tenir una bona higiene íntima.
  • Netejar-se després de mantenir relacions sexuals.
  • Sempre netejar-se de davant cap enrere després d’anar al lavabo.
  • Canviar la roba interior després de nedar i fer exercici.
  • Portar roba interior de cotó.

Els símptomes poden variar segons la persona. El tractament amb antifúngics juntament amb una bona higiene íntima pot acabar amb la infecció. Cal tenir en compte, que el tractament antifúngic l’han de fer els dos membres de la parella. Tot i això, si el tractament no millora els símptomes existeix la possibilitat que el problema no sigui degut únicament  a una infecció per fongs,  per això és important consultar al metge i al farmacèutic.

Pin It on Pinterest

Share This