CONSELLS PER NO PATIR ACIDESA AQUEST NADAL

Ara que s’acosten els sopars d’empresa, els dinars i sopars familiars, les reunions amb amics…podem patir digestions pesades, acidesa o cremor a l’estómac.

L’acidesa a l’estómac es produeix quan l’esfínter que hi ha a l’esòfag no tanca bé, provocant que els àcids de l’estómac surtin cap amunt , irritant les parets, afavorint l’aparició de lesions i la sensació d’acidesa o cremor.

Quins són els símptomes de l’acidesa?

Els principals símptomes d’acidesa són: sensació de cremor que va des de l’estómac fins a la gola, sensació de que els aliments tornin a la boca i gust àcid o amarg a la boca que solen empitjorar al estirar-nos o ajupir-nos.

Com podem prevenir-la?

  • Disminuint la quantitat de menjar ingerit, així el nostre estómac no s’omplirà tant i produirà menys quantitat d’àcids.
  • Evitant aliments grassos, fregits i amb moltes espècies, la xocolata o cítrics així com els picants.
  • Evitant o prenent l’alcohol amb moderació, així com controlar també la ingesta de té, cafè i begudes amb gas que també són irritants.
  • No ingerint els aliments molt calents per evitar irritar l’esòfag.
  • No realitzar moviments físics intensos després de menjar.
  • Evitar la roba molt ajustada i els cinturons massa estrets.
  • Menjar a poc a poc i mastegar bé els aliments, així la digestió serà menys pesada.

Si tot i seguir les nostres recomanacions apareixen els símptomes d’acidesa, el metge o nosaltres els farmacèutics us podem recomanar algun antiàcid.

Què és un antiàcid i quin podem prendre?

Un antiàcid és una substància que actua contra l’acidesa, neutralitzant els àcids gàstrics formant aigua i sal a través d’una reacció química. Les substàncies més conegudes són el bicarbonat sòdic, el carbonat càlcic, el carbonat d’alumini, el carbonat de magnesi, l’hidròxid de magnesi, l’hidròxid d’alumini i l’almagat, més conegut com a Almax®

Hi ha un altre tipus d’antiàcids que es reserven per a quan el metge ho creu convenient, són els inhibidors de la bomba de protons, el més conegut és l’ omeprazol, indicat per a casos d’úlcera, infecció per Helycobacter pylori i refluxe gastro esofàgic.

I no ens hem d’oblidar de les opcions més naturals i igual d’efectives com poden ser els preparats a base de plantes com la camamilla, la menta, el card marià, l’ arrel de angèlica,…

Són moltes les persones que poden patir aquest tipus de problema de manera ocasional, esperem que seguint els nostres consells i utilitzant algun dels remeis proposats puguem gaudir d’aquestes festes i de tots els àpats, compartint-los amb la nostra gent.

Pin It on Pinterest

Share This