SET CONSELLS PER A LA CURA DELS LLAVIS I MANS A L’HIVERN

L’hivern ens deixa els llavis i les mans molt malmeses, l’aire sec de les calefaccions,  la humitat ambiental, el sol, l’aire fred, un excés de rentat de mans… fan que els nostres llavis i mans es tornin aspres, vermells i amb ferides.

És cert que cada persona té un tipus de pell i que per tant seran més o menys sensibles al agents externs, però des de la farmàcia podem donar-vos alguns consells bàsics per a la seva cura.

COM TENIR CURA DE LES MANS:

Hidratació: es recomana aplicar crema hidratant de mans entre 4 i 6 cops al dia. Les cremes de mans poden ser hidratants a nivell superficial, que es recomanen per sequedat lleu i moderada o emol·lients, per una acció més profunda i duradora, destinada a mans amb sequedat extrema, pell atòpica, èczemes, i psoriasis.

Al mercat existeixen moltes cremes de mans, nosaltres recomanem les que porten lactat de sodi, urea, lanolina, vaselina o oli de jojoba, per assegurar una hidratació més profunda. Si volem una crema més lleugera i no tan grassa optarem per cremes amb glicerina, àcid hialurònic o oli d’ametlles.

Rentat: renta les teves mans amb sabons suaus, que continguin olis d’oliva, d’ametlles,…i utilitza aigua tèbia i asseca-les amb la tovallola suaument sense refregar-les per no eliminar la barrera protectora.

-Utilitza guants de teixits naturals per a protegir-te del fred,  i guants de làtex, plàstic o vinil per a treballar si estàs en contacte amb substàncies agressives o t’has de mullar molt sovint les mans.

Pel que fa a la CURA DELS LLAVIS, hi ha dos passos claus que podem seguir:

Exfoliació:  de manera molt suau i durant 2 minuts, un cop per setmana. D’aquesta manera promovem la regeneració cel·lular i eliminem la capa de cèl·lules mortes i seques.

Hidratació: després de l’exfoliació aplicar un bàlsam labial per hidratar-los. Aquest  també s’ha d’aplicar de forma diària i cada 3-4 hores, sobretot després de menjar i/o beure,  i si tenen factor de protecció solar millor, així també els protegirem del sol i evitarem  l’aparició de taques i arrugues al seu voltant. També es molt important aplicar-lo a la nit ja que el tractament es més efectiu i així evitem que s’assequin més mentre dormim, sobretot si respirem per la boca. Alguns dels principis actius més eficaços són la calèndula, l’ aloe vera, i la lanolina.

Humitat: No humitejar-los amb la llengua ja que la saliva destrueix la capa grassa que els protegeix quedant al descobert la pell més sensible.

-No arrencar les pells mortes  ja que ens podem fer sang i ferides, que en casos més greus poden arribar a infectar-se.

Si tot i així, seguiu els nostres consells, però les vostres mans i llavis no acaben de millorar o empitjoren, consulteu al vostre metge o especialista perquè valori la situació i pogueu  lluir mans i llavis perfectes tot l’any!

Pin It on Pinterest

Share This