CINC SOLUCIONS NATURALS PER A COMBATRE L’INSOMNI

L’insomni és una alteració de la conciliació, durada o qualitat de la son. Aquest pot ser agut o transitori, segons si dura uns dies o setmanes i crònic si dura més de 3 mesos.

En aquest article parlarem d’algunes solucions naturals que existeixen per intentar combatre l’insomni agut.

-Valeriana Valeriana officinalis

És la planta més coneguda per relaxar el sistema nerviós, s’utilitzen les seves arrels que contenen àcid valerènic amb propietats miorelaxants, hipotensor suau, sedant i carminatiu. S’utilitza per a ajudar a conciliar la son, millorar-ne la qualitat i per relaxar en casos de nerviosisme, ansietat o estrès.

Passiflora, flor de la passió o pasionaria  Passiflora incarnata

S’utilitzen les fulles i flors, per les seves propietats ansiolítiques, sedants i hipnòtiques, a més de ser relaxant muscular, antiespasmòdic, antisèptic i analgèsic suau. Ajuda a relaxar el sistema nerviós i a disminuir l’ansietat, facilitant la conciliació de la son.

Arç blanc  Crataegus monogyna

S’utilitzen les parts florals, que tenen propietats sedants, calmants i antiespasmòdiques, que són interessants en el tractament de l’insomni, ansietat, estrès i nerviosisme.

Rosella de california, rosella d’or : Eschscholzia california

S’utilitzen les flors, per contenir principis actius sedants, ansiolítics i antiespasmòdics. Es caracteritza per disminuir els despertars nocturns, per facilitar la relaxació i ajudar a conciliar la son.

-Melatonina:

Hormona que existeix de forma natural en el organisme ajudant a conciliar la son i a regular els cicles de son i vigília.

A la farmàcia trobaràs diferents preparats farmacèutics en forma de comprimits, càpsules, gotes, infusions…que contenen un o diferents combinacions d’aquests components per a obtenir un efecte més potent i millors resultats.

Una altra alternativa són els olis essencials, com els de taronja amarga, mandarina, camamilla i lavanda, que es poden utilitzar en l’aigua de bany, en difusors o en massatges amb una base d’oli neutre.

Pel que fa a l’insomni crònic, haurem de consultar a altres professionals sanitaris, perquè facin un estudi més complert i prescriguin el medicament més adient en cada situació.

Des de la farmàcia volem que recuperis el teu descans perquè t’aixequis amb la energia suficient per a afrontar el dia a dia d’una manera relaxada i natural.

Pin It on Pinterest

Share This