DEPURA’T DESPRÉS DEL NADAL!

Tornar a la rutina després de les festes no és feina fàcil. Segurament molts de nosaltres ens hem plantejat com a propòsit per a aquest any seguir una dieta més saludable.

Perquè hem de fer un pla detox?

El fetge és un dels òrgans més afectats pels excessos del Nadal o les vacances i és per això que des de la farmàcia recomanem que es facin accions detoxificants de l’organisme, durant uns dies, per a preparar el cos si volem fer una dieta per  perdre pes, o simplement si volem seguir una dieta més saludable.

Es recomana fer-ho 2 cops  l’any com a mínim, ja que un excés de toxines en el nostre cos és capaç de provocar símptomes com falta d’energia, cansament, irritabilitat, pell apagada, mal de cap, insomni, problemes digestius,…

Què és un Pla Detox?

El nostre cos és capaç d’eliminar les toxines que es generen per l’alimentació , l’estrès, la contaminació ambiental… a través dels ronyons, del fetge, del sistema digestiu i de la pell. Quan la quantitat de toxines que generem són superiors a la capacitat d’eliminació del nostre cos, s’acumulen i poden provocar problemes de salut. Un pla detoxificant evitarà que els nostres filtres s’obstrueixin i es netegin per  poder fer correctament la seva funció.

Com fer un Pla Detox?

El podem fer a través de la dieta i/o amb suplements alimenticis que continguin actius naturals capaços de netejar els nostres òrgans. Pel què fa a la dieta podem augmentar el consum de vegetals, productes integrals, reduïr la ingesta de greixos i de sal i beure molts líquids: infusions, sopes vegetals i aigua. Pel què fa als complexes alimentaris a la farmàcia trobem comprimits, ampolletes, gotes, sobres,…tots ells amb productes d’origen vegetal. Un dels més utilitzats és la carxofa.

La carxofa, té una acció protectora i detoxificant del fetge, afavoreix la digestió dels greixos i aporta fibra per a regular el trànsit intestinal. Altres plantes que també s’utilitzen són el card marià que baixa la inflamació del fetge i facilita la digestió dels aliments,  la cua de cavall que destaca per la seva acció diürètica, el té verd també amb acció diürètica i crema greixos, el boldo que millora la digestió i ajuda en la eliminació dels líquids i a més té una acció protectora del fetge.

Quins beneficis aporta un Pla Detox?

Quan comencem una dieta depurativa experimentarem una reducció en la retenció de líquids, una regulació del trànsit intestinal, una pell més brillant i hidratada, millora del son, sensació de lleugeresa corporal i un augment d’energia i vitalitat. D’aquesta manera el nostre cos queda “net”.

A més de fer aquestes dietes o plans detox des de la farmàcia recomanem mantenir uns bons hàbits saludables com beure molta aigua i fer exercici diari evitant el sedentarisme. El fet que caminem 30’ al dia ja fa que les toxines no s’acumulin tant al nostre organisme perquè fem que el metabolisme estigui més actiu. Tot i això volem insistir en que no hem de fer grans excessos i hem d’intentar seguir durant tot l’any una dieta saludable per mantenir-nos en un òptim estat de salut.

Si aquestes festes t’has passat una mica i tens mala consciència, posa-hi remei,  vine a veure’ns i et recomanarem el millor producte per a tu.

Pin It on Pinterest

Share This