USOS I PROPIETATS DELS OLIS VEGETALS

Els olis vegetals són aquells olis que s’obtenen de les plantes, principalment en esprémer  les seves llavors o fruits, i que s’utilitzen des de l’antiguitat.

A les nostres farmàcies disposem de 3 tipus d’olis purs que envasem per a  la seva posterior dispensació, avui coneixerem els seus usos i les seves propietats.

OLI DE COCO “ADELL”

PER A QUÈ EL PODEM UTILITZAR ?

El que tenim a la farmàcia és oli de coco refinat obtingut de les llavors del Cocos nucifera. És un oli molt hidratant, que es pot utilitzar per a l’elaboració de xampús, sabons, pomades… L’oli pur el podem utilitzar com:

Hidratant de la cara i del cos: en cas de pells seques o molt seques, ja que humecta i suavitza, prevenint l’envelliment prematur de les cèl·lules. També es pot aplicar sobre els llavis per tractar i prevenir que s’assequin i/o s’esquerdin.

Acondicionador del cabell: en cabells gruixuts i secs, es pot aplicar durant 10-15 minuts abans de rentar-lo, o tant sec com moll, de mitges puntes cap a baix per a evitar el seu encrespament i que s’obrin les puntes.

-Oli per a fer massatges sobre pell sana.

Desmaquillant d’ulls i facial: hidrata i desmaquilla productes resistents a l’aigua, aplicant-lo amb un disc de cotó desmaquillant. És ideal per a pells seques i per a hidratar les pestanyes.

-Prevenció en l’aparició d’estries, quan es fan dietes d’aprimament o en l’embaràs. S’aconsella aplicar-lo a les nits sobre les zones a on poden aparèixer més sovint com braços, abdomen, pits…

OLI D’AMETLLES DOLCES “ADELL”

PER A QUÈ EL PODEM UTILITZAR?

Aquest oli refinat s’obté de les llavors madures i seques  del Prunus amygdalus dulcis. És molt hidratant i conté vitamina E que té una acció antioxidant, formant part de moltes cremes, pomades, locions per al cabell…  Aquest oli el podem utilitzar per:

-Fer massatges sobre pell sana ja que disminueix el dolor i la fatiga muscular, és apte fins i tot per a pells  sensibles com és la pell dels bebès.

-Eliminar el cerumen de l’oïda, aplicant 4-5 gotes a l’interior i deixar-lo actuar durant 10-15 minuts amb el cap girat cap al mateix costat.

-Com a hidratant per als llavis i el cos.

-En dermatitis, rascades, èczemes, psoriasis, zones seques i amb picor,… ajuda a hidratar la pell i a disminuir aquesta coïssor.

-Desmaquillar ulls i cara, gràcies a la seva alta tolerabilitat, penetra fàcilment a la pell eliminant la brutícia dels pors i pot arribar a disminuir els brots d’ acne. S’aplica amb un cotó desmaquillant, es deixa actuar uns minuts i es retira amb un cotó sec.

-Disminuir les ulleres i bosses dels ulls, aplicat cada nit abans d’anar a dormir.

-Disminuir les petites arrugues i signes d’envelliment.

-Disminuir la caiguda del cabell, aplicat en calent cada nit sobre el cuir cabellut i deixant-lo actuar durant 8 hores ja que és ric en zinc, calci i magnesi.

OLI DE ROSA MOSQUETA “ADELL”

PER A QUÈ EL PODEM UTILITZAR?

L’oli de rosa mosqueta s’obté de les llavors d’un arbust silvestre de la família de les roses, la Rosa rubiginosa i/o  la Rosa moschata, és ric en àcids grassos essencials, antioxidants i vitamines A, C i E. Forma part de diferents cremes i gels cosmètics. Les seves propietats són:

-Tractar cicatrius de tot tipus, taques de la pell i queloides,  ja que millora la pigmentació, la textura i el to de la pell.

-Prevenir i tractar estries, es pot utilitzar en embarassades.

-Tractar arrugues i línies d’expressió, ja que estimulen la producció de col·lagen i es antioxidant.

-Hidratar i regenerar la pell sana, amb petites ferides, abrasions, cremades, èczemes…

En forma pura s’aconsella aplicar unes gotes sobre la zona a tractar a la nit i fer un massatge circular fins a la seva absorció.

Com veieu, els olis vegetals tenen múltiples usos, gràcies a les seves propietats diverses i molt beneficioses per a la nostra pell. Sovint no cal recórrer a productes comercialitzats més elaborats i complexes. Tant de bo a partir d’ara poguem treure més profit d’aquests meravellosos olis que ens proporciona la naturalesa.

Pin It on Pinterest

Share This