QUÈ ÉS EL “MASCNE” I COM COMBATRE’L?
La situació actual que estem vivint ha fet que la mascareta sigui un imprescindible en el dia a dia, fet que ha provocat un augment de casos d’acne, d’aquí sorgeix la paraula “mascne”, “mask” que vol dir mascareta en anglès i “acne”.
Però no només s’està observant aquest efecte secundari sinó que també hi ha molts casos de picor, vermellors, irritacions, sequedat i dermatitis al·lèrgica en el contorn del rostre, al voltant del nas i de la boca.
A més, la fricció i pressió constant de la mascareta sobre la pell pot provocar frecs darrere de les orelles i/o sobre el nas així com problemes de salut bucal.
Perquè es produeix el mascne?
La utilització de la mascareta durant moltes hores al dia fa que es produeixi un microclima calent i humit, amb falta d’oxigen al voltant de la boca, això afavoreix el creixement de bacteris, l’obstrucció dels porus i dels conductes de sortida de la secreció sebàcia i deshidrata la pell. A més aquestes condicions poden ocasionar sequedat oral i halitosi amb la conseqüent aparició de càries i inflamació de les genives.
Com combatre aquests efectes secundaris?
- Canviar la mascareta segons les recomanacions del fabricant, rentar les de roba cada dos dies, canviar els filtres… Si les mascaretes són de roba, es recomana que la capa interna sigui el més transpirable possible, per exemple 100% cotó.
- Mantenir una bona higiene facial, netejar la pell abans i després de portar la mascareta amb aigua tèbia i utilitzant productes netejadors suaus sense fragàncies ni sabó, que continguin purificadors i antimicrobians, però sense agredir la pell.
- Exfoliar la pell de la cara 1 o 2 cops a la setmana amb un exfoliant suau, per eliminar les cèl·lules mortes, desobstruir els porus i així evitar la infecció.
- Hidratar la pell abans i després d’utilitzar la mascareta, amb cremes fluides hidratants que continguin principis actius amb efectes calmants i antiinflamatoris.
- Utilitzar mascaretes facials 1 cop a la setmana amb agents purificadors, que netegin en profunditat i tanquin els porus, o bé mascaretes hidratants i/o calmants segons necessitat.
- Evitar l’ús de maquillatges el màxim possible i en cas d’utilitzar-los que siguin sense olis, per evitar l’oclusió dels porus.
- Evitar l’ús de productes agressius per al tractament de l’acne que continguin peròxid de benzoïl o retinol, que poden irritar encara més la pell.
- Beure molta aigua per mantenir la pell ben hidratada.
- Augmentar la higiene bucal, netejant les dents 3 cops al dia durant 3 minuts, utilitzar fil dental o raspalls interdentals, així com col·lutoris o esprais per a completar al 100% la higiene per combatre la boca seca i la halitosi, sense oblidar-nos de raspallar també la llengua.
Pel que sembla , encara haurem de portar les mascaretes durant molt de temps, recomanem seguir aquests consells per a evitar aquests efectes no desitjats i en cas necessari, nosaltres us podrem recomanar el producte més adient per a cada problema i situació.